kamenný koberec

20.01.2023

Co je Kamenny koberec? 

Tento speciální povrch slouží jako alternativa k tradičnější dlažbě a nabízí řadu zajímavých výhod. Kamenný koberec je moderní stavební materiál pro venkovní a vnitřní plochy. Je vhodný nejen na podlahy, ale i na stěny, stropy a schody. Skládá se z říčních nebo mramorových oblázkových kamínků zrnitosti, 2-4 mm, 4-8 mm, nebo 8-16 mm. 

Nabízíme profesionální pokládku proškolenými zkušenými řemeslníky. 

Kamenný koberec dodáváme v různých dekorech i velikostech za skvělé ceny. U nás si vyberete z mnoha barev a druhů.

Kamenné koberce lze položit na zpevněných plochách, nejčastěji se s nimi lze setkat na příjezdových cestách, okolo bazénů, na venkovních schodech a samozřejmě taky terasách, balkónech nebo verandách. V interiéru nacházejí velmi často uplatnění v koupelnách, ale hodí se třeba i do kuchyně, ke krbu nebo do jiných prostor. Uplatnění je tedy velmi široké.

Cena za m2 od 890 Kč

Proč vůbec uvažovat o pořízení kamenného koberce? Tady je několik důvodů.

Vzhledově je kamenný koberec opravdu perfektní záležitost, působí exkluzivním až luxusním dojmem. Můžete si být jisti, že vám ho budou sousedi i návštěvy závidět. Struktura je jedinečná a okouzlující.

I tato výhoda je důležitá. Tento povrch působí na chodidla příjemným, takřka masážním dojmem. Navíc na rozdíl od dlažby nestudí.

Žádné spáry. Velká úleva při údržbě. Není zde prostředí pro rozvoj plísní a usazení zatvrzelé špíny, kterou je obtížné drhnout.

Díky specifické struktuře se prach drží na povrchu koberce a nevíří se okolo. To je výhoda zejména v interiéru, můžete ho snadno vysát. Jde o povrch, který ocení i alergici.

Na tomto souvislém a celistvém povrchu se netvoří kaluže, ba ani námrazy. Je tedy skvělou volbou právě například do koupelny anebo k bazénu.

Nedá se říct, že by pokládku zvládl naprosto každý, byť zkušenostmi s manuální prací nepolíbený, člověk. Přesto je pokládka kamenného koberce zvládnutelná svépomocí s trochou kutilských dovedností a patřičným návodem. Vrstva se navíc snadno pokládá i na členitém povrchu.

Uvažujete o podlahovém topení? Pak je kamenný koberec dobrá volba. Velice snadno totiž propouští teplo a zahřeje se rychleji než většina jiných povrchů. To znamená i ekonomickou úsporu.

Materiál dobře snáší mrazy i další výkyvy počasí. Vydrží teploty i několik desítek stupňů pod nulou, neodmrzá a neklouže. Dobře zvládá i zátěž, unese i např. osobní vozidlo a někdy se používá v garážích.

Kamenný koberec není zcela bezúdržbový, ale jeho udržování je poměrně nenáročné. Při solidní péči je jeho životnost obrovská (desítky let) až prakticky neomezená.

 

 

Čtěte více

zateplení domů

naše reference

izolace a sanace

-->